Navigatie

Belangrijke datums zorgverzekering 2023

Op de derde dinsdag van september (Prinsjesdag) maakt de regering de wijzigingen van de zorgverzekering in 2023 officieel bekend. Een andere belangrijke datum is de eerste week van november, wanneer de premie van de basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen bekend wordt gemaakt.

Veranderingen zorgverzekering 2023

In 2016 is er een belangrijke verandering ingevoerd op het gebied van zorgverzekeringen. Zorgverzekeraars zijn namelijk niet meer verplicht om een gedeelte van niet-gecontracteerde zorg te vergoeden. Tot 2016 is de zorgverzekeraar altijd verplicht geweest om 80 procent van de zorgkosten te vergoeden bij een niet-gecontracteerde zorgverlener. Hier hoeft een zorgverzekeraar vanaf 2016 echter geen rekening meer mee te houden. Dit betekent dat zorgverzekeraars selectiever zullen gaan worden bij het afsluiten van contracten.

Wat betekent dit voor u?

U zult waarschijnlijk voor veel behandelingen niet meer terecht kunnen bij de zorgverlener het dichts bij u in de buurt. Hecht u hier veel waarde aan, dan is een restitutiepolis (die overigens gewoon blijft bestaan), waarschijnlijk geschikt voor u. Lees hier meer over de restitutiepolis. In het algemeen geldt: hoe goedkoper de zorgverzekering, hoe minder keuze u heeft tussen gecontracteerde zorgverleners.Wilt u besparen door te vergelijken, lees dan ons artikel over besparen op de zorgverzekering.

Ook interessant...

basis zorgverzekering   eigen risico