Navigatie

Basisverzekering

De basisverzekering is voor elke inwoner in Nederland verplicht. Welke zorg in deze verzekering vergoed wordt, wordt bepaald door de overheid. De basisverzekering van Interpolis verschilt hiermee niet van basisverzekeringen door andere zorgverzekeraars. Hoeveel men betaalt voor een basisverzekering kan wel per verzekeraar verschillen. De zorgverzekering van Interpolis valt onder te verdelen in twee basisverzekeringen die beide weer beschikken over een aanvullende verzekering. De twee basisverzekeringen zijn:

  • Zorgcompact basisverzekering

De zorgcompact basisverzekering verzekert je van een vrije keuze voor je ziekenhuis, het online regelen van jouw zorg om zodoende je premie zo laag mogelijk te houden en het aanbieden van een korting bij een hoger eigen risico.

  • Zorgactief basisverzekering

Wanneer we kijken naar de iets duurdere zorgactief basisverzekering valt op dat je net als bij de zorgcompact basisverzekering verzekert bent van vrije ziekenhuis keuze. Daarnaast wordt de verzekering hoog beoordeeld en hoef je een laag vast maandbedrag te betalen wanneer je gebruik maakt van het hoogste vrijwillige eigen risico.

Bij beide verzekeringen wordt rekening gehouden met het verplichte eigen risico. De premies zijn beide eenvoudig te berekenen via de Rabobank website.

Aanvullende zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekering is er speciaal voor kosten die buiten de basisverzekering vallen. De aanvullende zorgverzekering garandeert je van voldoende fysiotherapie behandelingen en second opinions van de beste specialisten ter wereld. Een aanvullende verzekering afsluiten is met name handig wanneer je extra kosten maakt die je niet kunt betalen.

Zorg declareren

Interpolis biedt de mogelijkheid om zorgkosten op drie verschillende manieren te declareren. Zo heb je de keuze om declaraties door te voeren per post, de declaratie app of online via mijn zorggebruik. De drie manieren worden hieronder nader toegelicht

  • Post

Je kunt een zorgactief polis rekening per post versturen. Zorg wel dat je zelf altijd een kopie van de desbetreffende nota maakt voor de zekerheid.

  • Interpolis Declaratie app

Download de app in de App Store of Google Play store en declareer je zorgkosten eenvoudig online. Je hoeft alleen een foto toe te voegen van jouw declaratie en deze wordt vervolgens binnen drie dagen behandeld.

  • Mijn zorggebruik

Via een DigiD kun je eenvoudig inloggen in mijn zorggebruik. Via mijn zorggebruik kun je je eigen nota's uploaden en online doorsturen naar Interpolis. De extra sms controle die aan DigiD verbonden zit, biedt extra veiligheid omtrent uw persoonlijke gegevens.

Klantenservice

De service afdeling van Interpolis valt onder te verdelen in 6 categorieën. Ook de contactgegevens van Interpolis zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende contactgegevens m.b.t. zorg, pension en rechtsbijstand. Via de klantenservice kun je jouw schade eenvoudig melden via telefoon of e-mail. Ook is er een alarmcentrale van Interpolis die je hulp garandeert bij pech onderweg of tijdens een vakantie.

Veelgestelde vragen  

Enkele veelgestelde vragen die we tegenkomen op Interpolis zijn:

Zorgkosten buitenland waar declareren?
Om zorg in het buitenland te kunnen declareren dient gebruik gemaakt te worden van het hiervoor bestemde formulier. Buitenlanddeclaraties hebben doorgaans een langere verwerkingstijd.

Hoe sluit je een zorgverzekering af?
De zorgverzekering van Interpolis kun je eenvoudig afsluiten via de Rabobank en behoed je voor onvoorspelbare risico's en geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor je eigen ziekenhuis en arts.

Hoe betaal ik mijn eigen risico verspreid?
Wanneer u verwacht dat u in 2020 het verplicht eigen risico volledig moet betalen, dan kunt u vooraf gespreid betalen aanvragen. De betaling van €385,- wordt dan over 10 termijnen verspreid. De regeling is aan te vragen als u 18 jaar of ouder bent, geen vrijwillig risico heeft, en uw premie en zorgkosten automatisch betaald worden.