Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag

Goedkope zorgverzekering

In feite zijn er maar weinig verzekering die echt daadwerkelijk “budget” zijn. Toch wordt er veel met de term budgetverzekering geadverteerd. Deze verzekeraars maken hun verzekeringen echter op andere manieren goedkoper. Zo zijn er polissen zoals CZ direct, Menzis BudgetBewust en VGZ Goede Keuze, welke bijvoorbeeld voor een beperkt aantal behandelingen enkele ziekenhuizen hebben uitgesloten van vergoeding. Tevens kunnen de kosten wordt gedrukt door bijvoorbeeld fysiotherapie via online instructiefilmpjes en goedkopere medicijnen.

Budget zorgverzekering afsluiten of niet?

Is een budget zorgverzekering verstandig om af te sluiten? Dat is heel erg persoonlijk. Indien u bijvoorbeeld reeds onder behandeling staat van een arts, en dit ziekenhuis toevallig niet in de budgetverzekering valt, dan heeft u waarschijnlijk weinig zin om over te stappen om enkele euro's per maand. Ook wanneer u denkt dat u zorg nodig gaat hebben en er geen ziekenhuizen in uw buurt zijn opgenomen in de budgetverzekering, dan is het wellicht beter om bij de normale zorgverzekering te blijven. Echter, wanneer u (bijna) nooit ziek bent of in de buurt zit van een ziekenhuis waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt, dan kunt u overwegen om over te stappen.

Vergelijk onze budgetverzekeringen: