Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag

Ziezo (onderdeel van Zilveren Kruis)

€74,95 

Budget

Anderzorg (onderdeel van Menzis)

€ 78,00

Natura

ZEKUR (onderdeel van VGZ)

€ 78,85

Budget

Anderzorg is een natura verzekering, wat betekent dat u zelf geen rekeningen van uw zorgverlener hoeft te betalen. Deze gaan namelijk rechtstreeks naar de verzekeraar. Daarnaast kunt u in een aantal gevallen sneller of beter geholpen worden, omdat de zorgverlener gecontracteerd is door de verzekeraar.

De andere twee goedkope zorgverzekeringen zijn budget polissen. Dit zijn in principe beperktere varianten van de naturapolis. U regelt vaak alles online en u kunt slechts bij een beperkt aantal zorgverleners terecht voor een behandeling.

De goedkoopste zorgverzekering met het laagste eigen risico

We kunnen het ons voorstellen dat u het eigen risico liever lager laat staan.

Door het eigen risico zo laag mogelijk te zetten, namelijk op de verplichte €385,-, wordt uw zorgverzekering iets duurder dan hierboven vermeld. Dit resulteert in de volgende resultaten:

ZEKUR (onderdeel van VGZ)

€ 93,85

Natura

Ziezo (onderdeel van Zilveren Kruis)

€ 96,95

Natura

PMA Zorgverzekering (onderdeel van Menzis)

€ 100,25

Natura

De goedkoopste restitutie zorgverzekering

Een restitutieverzekering betekent dat u vrije zorgkeuze heeft. Dit zorgt voor een aantal voordelen: u kunt bijvoorbeeld kiezen voor de beste zorgverlener op het gebied van uw gezondheidsklacht en u kunt tevens altijd voor de dichtstbijzijnde zorgverlener kiezen, indien u dit wilt. Bij een restitutieverzekering dient u eerst zelf uw zorgkosten te betalen. De verzekering betaalt deze kosten vervolgens aan u.

Het is mogelijk dat u de voorkeur geeft aan een restitutie zorgverzekering. Daarom hebben we ook de goedkoopste restitutieverzekeringen voor u op een rijtje gezet. Dit zijn de volgende:

OHRA (onderdeel van CZ)

€ 107,95

Restitutie

ZEKUR (onderdeel van VGZ)

€ 109,12

Restitutie

UMC (onderdeel van VGZ)

€ 109,84 

Restitutie

U ziet meteen dat de restitutieverzekering lang niet zo goedkoop is als een budget of natura verzekering. Bij een restitutiepolis heeft u echter een zeer ruime keuze uit zorgaanbieders en u krijgt in principe van alle zorgverleners de kosten vergoed. Het is wel mogelijk dat u slechts een marktconform tarief vergoed krijgt, en bij ongecontracteerde aanbieders alsnog moet bijbetalen.  Vergelijk alle zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker voor actuele tarieven.