Navigatie

Basisverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Een basisverzekering vergoedt de kosten bij de belangrijkste zorg. Hierbij valt te denken aan huisarts, ambulancevervoer of medicijnen. Bij Ditzo wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee basisverzekeringen: 

1. Vrije Keuze

2. Goede Keuze

Het grootste verschil tussen beide verzekeringen is dat bij het Vrije Keuze pakket er maximaal 100% vergoeding wordt uitgekeerd bij zorg door zorgverleners zonder contract. Bij Goede Keuze is dit maximaal 75%. Daarnaast is de premie voor de Goede Keuze polis lager, aangezien je hier een lagere vergoeding krijgt bij zorgverleners zonder contract. Ook mag je bij de Goede Keuze verzekering slechts naar geselecteerde zorgverleners gaan, terwijl je bij de Vrije keuze Polis vrij bent om te kiezen uit het aanbod zorgverleners.

Bij beide basisverzekeringen hanteert Ditzo een geheel vrije zorgkeuze op het gebied van ziekenhuizen en huisartsen. Je bent vrij in het bepalen van welke zorg je wel en niet wilt en ook bepaal je zelf jouw eigen risico. De premie van de Ditzo zorgverzekering kan in termijnen of in één keer betaald worden. De zorgadviseurs die verbonden zijn aan Ditzo weten van iedere klant waar hij of zij de beste en snelste zorg kan krijgen. Zo ben je verzekerd van snelle hulp indien nodig. Ook het te betalen eigen risico kan net zoals de premie in één keer of in temijnen van 10 maanden betaald worden.

Aanvullende verzekeringen

Om je extra te verzekeren voor bepaalde zorg, kan er bij Ditzo gekozen worden uit drie soorten aanvullende zorgverzekeringen.

1. ZorgBewust

Bij de aanvullende Zorgbewust verzekering word je verzekerd voor veelvoorkomende medische kosten die niet in de basisverzekering zijn opgenomen. Te denken valt aan anticonceptie, buitenlandzorg en fsyiotherapie.

2. ZorgGoed

ZorgGoed is een uitgebreidere aanvullende verzekering tegenover ZorgBewust. Deze verzekering biedt extra dekkingen of uitgebreidere vergoedingen voor medische kosten die in het algemeen veel voorkomen, zoals extra fysiotherapie behandelingen en anticonceptie.

3. ZorgBeter

In vergelijking met de andere twee polissen, krijg je bij ZorgBeter een uitgebreidere zorgvergoeding en hogere dekking bij medische kosten. Ook ben je verzekerd voor orthodontie, zwangerschap en bevalling, medische hulp in buitenland, mantelzorg en reisvaccinaties.

Ook is het bij Ditzo mogelijk om bij kosten voor bril of lenzen een aanvullende zorgverzekering af te sluiten genaamd Pearl & Eye Wish bril en lenzen module.

Tandartsverzekering

Om je te verzekeren voor de tandarts is het bij Ditzo mogelijk een speciale tandartsverzekering af te sluiten. Er is, net zoals bij de aanvullende zorgverzekering, keuze uit drie soorten verzekeringen.

1. TandGoed

De TandGoed verzekering is de goedkoopste tandartsverzekering van Ditzo. Wanneer je deze verzekering afsluit, wordt 75% van de normale tandartsbehandelingen vergoed. Voor specialistische ingrepen, zoals een wortelkanaalbehandeling, wordt er tot €250 per jaar uitgekeerd.

2. TandBeter

TandBeter is de middenmotor wat betreft tandartsverzekeringen bij Ditzo. Hierbij worden normale tandartsbehandelingen tot 100% vergoed. Specialistische vergoedingen worden net zoals de TandGoed polis tot €250 per jaar vergoed.

3. TandBest

De duurste en meest uitgebereide tandartsverzekering is TandBest. Behandelingen door de tandarts worden 100% vergoed. Bij het krijgen van preventieve mondzorg ben je bij Ditzo 75% gedekt. Door het afsluiten van deze verzekering wordt tevens tot 75% aan specialistische ingrepen vergoed, wat kan oplopen tot een vergoeding van €500 per jaar.

Klantenservice

Bij Ditzo wordt alles via de website geregeld of in je 'eigen omgeving' zodra je klant bent. Op de website vind je antwoorden op al je vragen onder de klantenservice afdeling. Middels categorieën en onderwerpen kun je zelf filteren naar jouw vraag en onderwerp. Lukt het je vervolgens toch niet om antwoord te krijgen op je vragen? Raadpleeg dan onze social media kanalen in de vorm van Facebook en Twitter. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je vraag te stellen via WhatsApp.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen op de Ditzo website worden hieronder uitgelicht. Wellicht heb je hier zelf ook iets aan wanneer je

Hoe declareren?
De meeste nota's omtrent declaraties worden direct door zorgverleners ingediend. Hier hoef jezelf dus niet naar om te kijken. Wil je zelf je nota snel en eenvoudig declareren? Maak dan gebruik van de Ditzo Zorg app of mijn zorgverzekering.

Wie betaalt vaccinaties?
Besluit je op vakantie te gaan? Dan kun je je bij Ditzo laten vaccineren. De bijkomende vergoeding is terug te vinden in de zorgzoeker van Ditzo.

Wat is het eigen risico?
Het eigen risico is een bijdrage die je verplicht bent te betalen zodra je 18 jaar of ouder bent. Deze vergoeding is wettelijk verplicht en wettelijk vastgesteld.

Hoe moet je eigen risico betalen?
Zodra je kosten maakt door het gebruik van zorg wordt dit in de meeste gevallen door de zorgverlener opgepakt. Deze stuurt een nota direct naar Ditzo en Ditzo regelt dan vervolgens de afhandeling van de betaling. Deze betaling wordt middels een bericht gecommuniceerd en vervolgens binnen 21 dagen automatisch van je rekening afgehaald. Het ontvangen van een nota kan plaatsvinden tot 36 maanden ná je behandelingen.