Navigatie

Basisverzekering

Online is een overzichtelijke weergave van de basisverzekering van dit moment te zien. Je kunt eenvoudig je premies berekenen en zien waarvoor je precies wél en niet voor verzekert bent. Zo kun je tegelijkertijd uitbreidingen doorvoeren waarvan jij denkt dat dit nodig is. De basisverzekering is door de overheid vastgesteld en daar kan niet van worden afgeweken. Je kunt bij Promovendum je basisverzekering afsluiten bij tal van aangesloten zorgverleners in Nederland. Met behulp van de zorgzoeker kun jij zoeken naar de meest geschikte aanbieders.

Aanvullende verzekeringen

Wanneer je denkt niet genoeg te hebben aan alleen de basisverzekering kun je deze uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Ook wanneer je denkt het komende jaar veel gebruik te moeten gaan maken van zorg is het raadzaam deze verzekeringen te activeren. Aanvullende verzekeringen hebben onder andere betrekking op onderdelen als zwangerschap, uitgebreide fysiotherapie en orthodontie. Binnen aanvullende verzekeringen zijn er verschillende gradaties in hoeverre jij je extra wilt laten verzekeren. De kosten verschillen logischerwijs ook per gradatie. De gradaties waaruit je kunt kiezen zijn: primair-, royaal-, ideaal- en excellente aanvullende verzekeringen.

Eigen risico

Het eigen risico is een verplicht te betalen bedrag wat wettelijk is vastgesteld. Dit bedrag dien je te betalen wanneer je gebruik maakt van zorg die niet tot de afgesloten basisverzekering behoort. Het eigen risico geldt voor iedereen vanaf 18 jaar en jaarlijks bepaalt de overheid het minimale te betalen eigen risico bedrag. Het eigen risico valt tevens onder te verdelen in het eigen risico en de eigen bijdrage en het vrijwillige eigen risico. Beide worden hieronder nader toegelicht:

  • Eigen risico en eigen bijdrage:
    Niet alleen het eigen risico kan worden verplicht. In sommige gevallen wordt er ook een verplichte eigen bijdrage gevorderd. Deze wordt, net als het eigen risico, bepaalt door de overheid. Deze eigen bijdrage kan in sommige gevallen vergoed worden wanneer je beschikt over een aanvullende verzekering.
  • Vrijwillig eigen risico:
    Het verplichte eigen risico kan bij Promovendum verhoogt worden tot aan €885,-. Dit bedrag wordt gezien als het vrijwillig eigen risico en zorgt meestal voor een lagere premie. Let hierbij wel op dat kosten in dit geval flink op kunnen lopen zodra je gebruik maakt van zorg.

Er zijn enkele belangrijke uitzonderingen omtrent het eigen risico, namelijk:

  • Wanneer je besluit een huisarts in de vorm van consultant te bezoeken zal dit niet onder het eigen risico vallen. Wél zaken die worden uitbesteedt zoals bloedprikken, dit wordt namelijk door een externe laboratorium gedaan.
  • Kinderen hoeven niet te betalen! Kinderen zijn tot hun 18de levensjaar gratis meeverzekerd bij de zorgverzekering van hun ouders. Op uitzondering van de eigen bijdrage.

Pakketkorting

Promovendum biedt extra korting op je premies en verzekeringen. Deze korting kun je verkrijgen wanneer je besluit meerdere verzekeringen tegelijkertijd bij Promovendum onder te brengen. Wanneer je zelfs besluit om minimaal 5 verzekeringen onder te brengen bij Promovendum kom je in aanmerking voor pakketkorting! Verzekeringen in de vorm van (studenten)zorgverzekering of pechhulp tellen hierin ook mee. Doordat deze twee verzekeringen reeds beschikken over zeer scherpe premies ontvang je daar geen korting voor. Op iedere andere verzekering krijg je wel 5% korting!

Service

Promovendum draagt veel zorg uit richting haar klanten. Voor meer informatie of vragen over de verzekeringen kun je middels tal van manieren geholpen worden. Zo kun je via telefonisch contact kiezen uit maar liefst 8 verschillende hulplijnen die ieder zijn eigen specialisatie heeft op het gebied van hulp. Deze hulplijnen zijn van maandag tot vrijdag beschikbaar van 8:30 tot respectievelijk 17:30 en 20:30. Ook kun je ervoor kiezen om contact te zoeken middels een e-mail, Tweet of live-chat. Voor spoedeisende hulp kun je 24u per dag terecht bij Promovendum. De hiervoor bestemde hulplijnen zijn pechhulp en alarmcentrale zorg. Ook beschikt Promovendum ook over een 'ervaringen' pagina. Hier zie je alle beoordelingen die Promovendum de laatste jaren heeft ontvangen.

Veelgestelde vragen

Doorgaans kun je veel antwoorden al vinden tussen de veelgestelde vragen. Het is daarom raadzaam deze pagina eerst te bekijken voordat je besluit om contact op te nemen. Enkele veelgestelde vragen op Promovendum zijn:

Wanneer zorgpremie volgend jaar bekend?
De zorgpremies voor het aankomende jaar worden meestal in November naar buiten gebracht. Meld je aan voor de Promovendum premiemelder om bericht te ontvangen wanneer de zorgpremie bekend is.

Welke kosten mag de apotheek wel / niet in rekening brengen?
Zodra je een medicijn ophaalt betaal je een standaard terhandstelling. Ook een mogelijk begeleidingsgesprek kan in rekening worden gebracht. De tarieven hiervoor variëren in de momenten waarop je medicijnen ophaalt of hoe het gemaakt dient te worden.

Kosten mogen niet in rekening gebracht worden wanneer je:

  • Het medicijn 12 maanden geleden verkregen hebt
  • Het medicijn voor het eerst aanschaft

Alle bovengenoemde kosten kunnen worden verrekend met het openstaande eigen risico.

Wat is Promovendum?
Promovendum draagt zorg voor de belangen van de hoger opgeleiden in de zorg. Middels discussies die met de overheid worden gevoerd blijft Promovendum zich inspannen voor de bij Promovendum aangesloten verzekerden.

Hoe kies ik een zorgverlener?
Promovendum onderhoudt contracten met meer dan 32.000 zorgverleners verspreidt door heel Nederland. Een overzicht van het aanbod vind je online.