Navigatie

Premie van uw zorgverzekering afhankelijk van uw wensen

Hoe hoog uw premie wordt, is onder andere afhankelijk van uw wensen. Zo bepaalt u bijvoorbeeld zelf de hoogte van uw eigen risico. Bij een hoger eigen risico betaalt u minder premie per maand/jaar. Bij de keuze voor aanvullende verzekeringen, wordt uw premie natuurlijk ook duurder. Wel betaalt u sowieso, ongeacht de verzekeraar, altijd een basispremie voor de basisverzekering.

Premie zorgverzekering berekenen

De exacte premie kunt u het beste berekenen door de stappen van onze vergelijker in te vullen. Na het invullen van uw gegevens ziet u namelijk precies wat de kosten zijn en bij welke verzekeraar. U geeft zelf aan welk eigen risico u kiest en of u dekking wilt voor aanvullende verzekeringen zoals tandarts of fysiotherapie.
Let daarnaast nog op of u een natura of resitutiepolis afsluit. De kosten kunnen schelen, maar ook de diensten die u daarvoor krijgt. Zorg er daarom voor dat u dit verschil niet vergeet.

Premie per jaar verschillend

Per jaar verschilt de premie van elke zorgverzekering. Meestal zijn de verschillen niet heel groot, slechts een paar euro. Op onze website vindt u via onze zorgvergelijker een overzicht van de premies van alle aanbieders.

Zorgvergelijker 2021