Navigatie

Basisverzekering

Wanneer je woonachtig bent of leeft ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De vergoedingen binnen deze basisverzekering worden door de overheid bepaalt en zijn zodoende bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Zekur biedt je bovendien de mogelijkheid om te kiezen tussen een restitutie- of naturapolis.

Bij de normale Zekur basisverzekering is er sprake van een naturapolis waarbij gebruik gemaakt wordt van zorgverleners die onder contract staan bij Zekur. Hierdoor ben je zeker van juiste zorg en een lage premie. Echter kun je jouw huisarts zelf bepalen en ook voor spoedeisende hulp kun je een zorgverlener raadplegen die niet onder contract staat bij Zekur.

Wanneer je gebruikmaakt van gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen wordt 100% van de gemaakte kosten vergoedt en betalingen worden rechtstreeks geregeld en je hoeft geen geld als het ware voor te schieten. Er is online een overzicht te vinden van aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Als klant heb je ook de keuze om te gaan voor de restitutiepolis. Hierbij heb je volledige keuzevrijheid in waar jij je verzekering wilt onderbrengen. Je dient hierbij echter wel in rekening te houden dat je slechts een vergoeding van 80% krijgt.

Aanvullende verzekering

Wanneer je liever geen risico's wilt nemen en meer recht wilt op vergoedingen is de aanvullende verzekering geschikt voor jou! Doordat de basisverzekering slechts een bepaald gedeelte van de zorg vergoedt is het, indien nodig, raadzaam deze verzekering uit te breiden met aanvullende diensten. Je kunt kiezen om losse aanvullende verzekeringen af te sluiten of te gaan voor complete aanvullende verzekeringen van Zekur. We lichten beide nader toe:

Losse aanvullende verzekeringen:
Je kunt de basisverzekering uitbreiden met drie verschillende losse verzekeringen heb je de keuze uit tand, fysio en buitenland & reis. Iedere verzekering heeft zijn eigen kosten en dekkingen.

Compleet verzekerd Zekur:
Je kunt ook kiezen om alle aanvullende diensten middels één aanvullende verzekering af te sluiten. Zo ben je in een klap verzekerd voor onder andere fysio, tandarts en spoedeisende zorg gerelateerde zaken.

Eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat betaald dient te worden voor zorg die behoort tot de basisverzekering. Je bepaalt het eerste bedrag zelf. Dit bedrag wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. In sommige gevallen hoef je niets te betalen, dan vallen kosten buiten je eigen risico. Denk hierbij aan kosten voor hulpmiddelen, huisarts kosten en voorkeursgeneesmiddelen. Voor zorg die onderdeel is van je aanvullende verzekering hoef je geen eigen risico te betalen. Naast het te betalen eigen risico kan het ook zo zijn dat er sprake is van een maximale vergoeding of te betalen eigen bijdrage.

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Dit is verstandig wanneer je denkt niet veel zorg nodig te hebben. Wanneer je eigen risico verhoogt ontvang je namelijk een korting op de te betalen premie. Hoe hoger je het eigen risico vastzet, hoe hoger de korting op je premie zal zijn!

Het betalen van het eigen risico loopt op verschillende manieren. Zo wordt er bij een zorgverlener die rechtstreeks onder contract staat bij Zekur het volledige bedrag van de nota door Zekur aan de zorgverlener betaalt. Het eigen risico wordt in dezen voorgeschoten en vervolgens in rekening gebracht bij de verzekerde. Je kunt online inzien hoeveel eigen risico je op dit moment in bezit hebt. Met name omtrent het terugbetalen van eigen risico is deze informatie bruikbaar. Je kunt er namelijk voor kiezen om eigen risico in 10 termijnen terug te betalen. In dat geval zal er gedurende een periode van 10 maanden iedere maand een vast bedrag worden afgeschreven. Deze optie is niet mogelijk zodra er sprake is van een vrijwillig (verhoogt) eigen risico.

Service

De klantenservice afdeling van Zekur beschikt over een uitgebreide vraagwijzer die je helpt in tal van verschillende onderwerpen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om contact te zoeken middels social media kanalen in de vorm van Facebook en Twitter. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een mail te sturen of telefonisch contact te krijgen met Zekur. De website is uitgerust met verschillende telefoonnummers mailadressen zodat je gerichte hulp kunt krijgen bij jouw specifieke vraag.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen op de website van Zekur zijn:

Wat is Zekur?
Zekur is een onderdeel van Univé en biedt verzekeringen aan voor een lage premie. Zekur biedt verschillende verzekeringsbundels aan voor tal van verschillende thema's als zorg, wonen en ZZP.

Waarom is er eigen risico?
De overheid bepaalt dat een ieder een verplicht eigen risico per jaar betaalt voor jouw zorg. Dit eigen risico kun je zelf extra vrijwillig verhogen in ruil voor lagere premies. Bij gebruik van zorg dien je vervolgens wel het eigen risico in één keer te betalen.

Eigen risico vs. Eigen bijdrage - Wat zijn de verschillen?
Een eigen bijdrage houdt in dat je zelf een gedeelte van de kosten voor zorg betaald aan de zorgverlener. Bij het eigen risico geldt een maximaal vastgesteld bedrag dat je betaalt voor zorg die in je basispakket zit. Dit bedrag betaal je aan je zorgverzekeraar

Wat is spoedeisende zorg?
Er is sprake van spoedeisende zorg wanneer deze zorg direct noodzakelijk is en dus niet uitgesteld kan worden.