Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag

Basisverzekering

Zoals waarschijnlijk al bekend is bij u, is de basisverzekering voor iedereen verplicht. Er wordt een vast tarief door de overheid bepaald. Dit is het vaste tarief van een basisverzekering, wat voor elke verzekeraar dan ook hetzelfde is. De overige kosten die er door de zorgverzekeraar vervolgens zelf bij komt bepaald de uiteindelijke premie die u moet betalen.

Anderzorg hanteert gewoon één basisverzekering voor een vast bedrag. Dit in tegenstelling tot partner Menzis, waarbij men maar liefst drie verschillende varianten op de basisverzekering kan afsluiten. De vergoedingen hierin worden door de overheid bepaald en hier heeft een verzekeraar zelf dus geen invloed op. De kosten die voor het huidige jaar bij de basisverzekering worden geteld, worden elk jaar opnieuw door de overheid bekend gemaakt.

Aanvullende verzekering

Bij Anderzorg is het mogelijk om uw pakket zelf samen te stellen. Zo zijn fysiotherapie en tandheelkunde los bij te bestellen. Daarnaast is er een werelddekking te kiezen, die ook gewoon toegevoegd kan worden aan de basisverzekering. Uiteraard zijn er ook pakketten beschikbaar, waarin verschillende vergoedingen worden opgenomen. Anderzorg biedt de volgende pakketten aan:

 1. Anderzorg Budget
 2. Anderzorg Jong
 3. Anderzorg Extra
 4. Anderzorg Tand

Anderzorg Budget

Dit aanvullende pakket is het meest simpele pakket dat Anderzorg aanbiedt. De eerste 9 fysiotherapie behandelingen zullen worden vergoed. Veel voorkomende tandartskosten tezamen met controles en consulten worden voor 75% vergoed. Er zit een maximum van €250 aan deze tandartskosten verbonden.

Anderzorg Jong

Dit pakket vergoed hetzelfde aantal fysiotherapie behandelingen als het Anderzorg Budget pakket. Consulten en controles bij de tandarts worden volledig vergoed. Andere veel voorkomende tandartskosten worden voor 80% vergoed met een maximaal bedrag van €150. De kosten die verbonden zitten aan brillen of lenzen worden per 2 jaar vergoed tot een maximaal bedrag van €100. Vervolgens wordt anticonceptiva vanaf de leeftijd van 21 volledig vergoed en wordt alternatieve zorg vergoed tot 80%. Er wordt maximaal €200 vergoed voor deze alternatieve zorg.

Anderzorg Extra

Het aanvullende pakket Anderzorg Extra biedt de meeste vergoedingen, echter vallen tandartskosten hier niet onder. Het aantal fysiotherapie behandelingen dat vergoed wordt is wederom 9. Voor brillen en lenzen geldt een vergoeding tot een maximum van €150 voor elke 2 jaar. Ook in dit pakket wordt anticonceptiva vanaf 21 jaar volledig vergoed. Voor alternatieve zorg geldt een vergoeding van 80% met een maximale waarde van €400.

Tandarts

Het is bij Anderzorg mogelijk om verschillende vergoedingen voor tandheelkunde af te sluiten. Er zijn 3 verschillende mogelijkheden, namelijk:

 1. Tand 75% tot €250
 2. Tand 100% tot €250
 3. Tand 100% tot €500

Er wordt geen eigen risico gehanteerd voor deze aanvullingen. Naast deze aanvullingen voor de basisverzekering is er ook een aanvullend pakket specifiek gericht op tandartskosten.

Anderzorg Tand

Dit pakket is geschikt voor iedereen die meer aandacht wilt besteden aan zijn of haar gebit. Alle gebitscontroles en consulten worden volledig vergoed in dit pakket. Voor alle overige behandelingen en kosten geldt een vergoeding van 80%. Het totale bedrag van deze kosten mag oplopen tot €500. Orthodontie wordt na 1 polisjaar voor 80% vergoed. Het maximale bedrag dat vergoed wordt is €1000 en de verzekerde dient hiervoor minimaal 18 jaar oud te zijn. Voor zaken als fysiotherapie of alternatieve zorg is dit aanvullende pakket dus niet geschikt.

Premie

Zoals bij elke zorgverlener wordt de premie allereerst bepaald door de rekenpremie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze rekenpremie is voor iedere zorgverlener gelijk en hier valt ook niet tegen in te gaan. Hoe de premie verder tot stand komt (opslagen, bedrijfskosten etc.) wordt niet gegeven. Gezien Anderzorg tot de goedkoopste zorgverzekeraars hoort zal dit zeker niet hoog zijn.

Declareren

Er zijn 3 verschillende manieren om declaraties in te dienen bij Anderzorg. Allereerst kan dit gewoon via de website. Hier kunnen klanten namelijk gewoon inloggen en hun declaraties indienen. De tweede manier waarop declaraties ingediend kunnen worden, is via de mobiele telefoon. Anderzorg heeft een applicatie ontwikkeld waarmee klanten gemakkelijk hun gegevens kunnen inzien en kosten kunnen declareren. Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om kosten schriftelijk te declareren. Hiervoor dient de facturatie naar het kantoor van Anderzorg verstuurd te worden middels briefpost. Er is dus voor iedereen een mogelijkheid om zijn of haar ziektekosten op een correcte wijze te declareren.

Opzeggen

Klanten die graag zouden wisselen van zorgverzekering dienen dit voor het einde van het jaar kenbaar te maken. Dit is wel zo logisch, aangezien een zorgverzekering de loopduur van een volledig jaar heeft. Klanten kunnen gewoon contact opnemen met Anderzorg en op deze manier aangeven dat ze de verzekering willen opzeggen. Ook kan het zo zijn dat u een andere zorgverzekering afsluit en deze voor u de afmelding bij Anderzorg regelt. Op deze manier hoeft u dus niet zelf contact op te nemen, maar wordt dit gemakkelijk voor u gedaan.

Klantenservice

De klantenservice van Anderzorg is op veel verschillende manieren te bereiken, zodat het niet alleen gemakkelijk is, maar u ook nog eens zeer snel antwoord krijgt op een vraag. De volgende contactmogelijkheden zijn beschikbaar bij Anderzorg:

 1. Telefonisch contact
 2. Contact via e-mail
 3. Chatten via livechat op de website
 4. Contact middels WhatsApp
 5. Chatten middels Facebook
 6. Chatten middels Twitter
 7. Briefpost

Zoals u ziet zijn er meer dan genoeg manieren waarop contact kan worden opgenomen met de zorgverzekeraar. Vaak zijn de werknemers ook tot later dan 18:00 uur nog bereikbaar, wat de toegankelijkheid van de klantenservice dus zeer goed maakt.

Daarnaast kan er contact worden opgenomen met een zorgadviseur van Anderzorg. Dit is alleen toegankelijk voor mensen die al klant zijn en gerichte vragen hebben, zoals vragen over het wijzigen van hun huisarts of tandarts.

F.A.Q.

Bij welke ziekenhuizen kan ik terecht met Anderzorg?
Met een verzekering van Anderzorg kunt u gewoon bij elk ziekenhuis in Nederland terecht.

Waar valt Anderzorg onder?
Anderzorg heeft een samenwerkingsverband met Menzis. De verzekeraar valt dan ook onder het concern Menzis.

Wanneer wordt de premie afgeschreven bij Anderzorg?
De premie wordt rond het einde van de maand afgeschreven. Zoals dit bij elke verzekeraar het geval zal zijn, zal de eerste afschrijving op een ander moment zijn dan de daaropvolgende afschrijvingen.

Waarom is Anderzorg goedkoper dan Menzis?
Dit komt doordat Anderzorg een echt prijsvechter is en Menzis is dit niet. Doordat Anderzorg een zo goedkoop mogelijke premie wilt voor haar klanten, zullen er concessies gedaan moeten worden in bijvoorbeeld de vergoedingen of de service.

Hoe moet ik declareren bij Anderzorg?
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw declaraties in te dienen, namelijk via de mobiele applicatie, de website en gewoon schriftelijk via briefpost.

Wat wordt er vergoed bij Anderzorg?
Dit ligt natuurlijk geheel aan wat voor verzekering u heeft afgesloten. De dekkingen binnen de basisverzekering worden door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaald, waardoor dit dus hetzelfde zal zijn als bij elke andere verzekeraar. De dekkingen van de aanvullende verzekeringen verschillen wel, waardoor u het beste even kunt kijken op de website van Anderzorg zelf.