Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag

De juiste basispolis kiezen

Allereerst is het van belang om te kijken wat u nodig heeft. Sport u veel en heeft u last van blessures? Dan is fysiotherapie wellicht belangrijk voor u. Staat er gezinsuitbreiding op het programma dit jaar, dan is kraamzorg van belang. Het is dus handig om na te gaan welke zorg u van plan bent om te gaan gebruiken. Daarop kunt u uw basis polis aanpassen.

Tandartskosten betalen of verzekeren?

Tandartskosten dient u te verzekeren via een aanvullende polis. Heeft u een goed gebit, dan is het wellicht goedkoper om de incidentele tandartskosten zelf te betalen, in plaats van u extra te verzekeren. Op deze manier kunt u toch weer enkele extra euro's op uw zorgverzekering besparen.

Eigen risico verhogen = premie verlagen

Het eigen risico is een hekelpuntje: het is namelijk mogelijk om uw eigen risico flink te verhogen, wat jaarlijks een fijne zorgverzekering besparing op kan leveren. Echter, wanneer u onverwachts toch zorgkosten gaat maken, dan dient u een behoorlijke som geld in één keer neer te leggen. Wanneer u er voor kiest om het eigen risico te verhogen, kunt u het beste een soort 'spaarpotje' maken ter waarde van het eigen risico. Zodoende kunt u altijd het geld uit die zogenaamde spaarpot nemen indien u zorgkosten maakt. Heeft u aan het einde van het jaar uw potje niet leeggemaakt? Dan heeft u een leuk zakcentje gespaard voor bijvoorbeeld een vakantie.

Besparen op zorgverzekering met collectiviteitskorting

Besparen op de zorgverzekering door gebruik te maken van collectiviteitskorting: dit is iets wat absoluut het overwegen waard is. Het is eigenlijk een gratis extra korting, dus het is zonde om deze links te laten liggen. Echter, het is wel belangrijk om eerst een keuze te maken op basis van de te verwachten zorgbehoefte. Daarna kunt u altijd nog rondkijken en wellicht een collectiviteitskorting bedingen.