Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag

Zzp zorgverzekering in Nederland

Net zoals iedere andere Nederlander is het voor een zzp'er ook verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Naast deze basisdekking willen zzp'ers vaak aanvullende zorgverzekeringen, zodat zij zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. De basisverzekering dekt namelijk wel de noodzakelijke medische kosten zoals ziekenhuisopnames of huisartsenbezoeken, maar een aanvullende verzekering dekt ook extra ziektekosten.

Korting op de zorgverzekering

Een aantal verzekeraars hebben een speciale verzekering voor zzp'ers. Een speciale zorgverzekering dekt bijvoorbeeld fysiotherapie, zodat u als zzp'er snel kunt revalideren als dat nodig is. Verzekeraars hebben daarnaast collectiviteitsregeling. Hiermee krijgt u korting op de zorgpremie. Van deze collectiviteitsregeling kan tevens uw hele gezin profiteren, u verzekert namelijk uw hele gezin onder één dak.

Overstappen naar een zzp zorgverzekering

Als zzp'er kunt u net als alle anderen in principe ook maar één keer per jaar overstappen van zorgverzekering. Er kunnen echter ook midden in het jaar zaken veranderen op werkvlak. Een andere zorgverzekering kan dan interessanter zijn. U kunt bij uw huidige zorgverzekeraar dan een verzoek indienen om over te stappen. Let op: uw verzekeraar is niet verplicht om uw verzoek in te willigen maar mag uw verzoek weigeren! Vaak biedt een verzekeraar wel de mogelijkheid om als zzp'er uw verzekering aan te passen of een verzekering speciaal bedoeld voor zzp'ers af te sluiten. U kunt alle zorgverzekeringen vinden en vergelijken via onze zorgvergelijker.