Navigatie

Wat is een naturaverzekering?

Een natura verzekering is een vorm van de basisverzekering. Wanneer u kiest voor een naturaverzekering, kiest u voor gecontracteerde zorg. Dat wil zeggen dat u geen vrije zorgkeuze heeft, maar bent aangewezen op de zorgverleners waarmee uw zorgverzekering een contract heeft. Vaak hebben personen geen voorkeur voor de zorgverlener waar zij worden behandelt. Heeft u dit wel? Dan kunt u een restitutieverzekering overwegen.

De voordelen van een naturaverzekering

De natura zorgverzekering heeft als duidelijk voordeel dat deze goedkoper is dan bijvoorbeeld een restitutieverzekering. Zeker als je in het verleden weinig klachten hebt gehad is het aantrekkelijk om dit deze af te sluiten. Het is echter nooit met zekerheid te zeggen of u beroep dient te doen op uw zorgverzekering.

De nadelen van een restitutieverzekering

Het nadeel van een naturaverzekering is dat u zelf geen keuze meer heeft waar u behandelt dient te worden als u beroep doet op uw verzekering. Dit geldt echter niet voor de spoedeisende hulp, hiervoor zult u gewoon opgenomen worden door de zorgverlener die het eerst in staat is om adequate zorg te verlenen.