Navigatie
5 redenen voor een gehoortest!

Goede redenen op een rij

 1. Je twijfelt over je gehoor
  Als je het gevoel hebt dat je in één oor minder hoort of dat de herstelperiode na een tijdje steeds langer wordt, kan een gehoortest uitkomst bieden. Het begint misschien onschuldig, maar het gehoor van andere mensen is vaak een teken dat je oren niet zo goed werken als ze zouden moeten. Na de leeftijd van 55 jaar neemt de kans op gehoorverlies aanzienlijk af. Gehoorverlies moet snel worden behandeld. Er mankeert iets aan je oren, dus het beste is om een gehoortest te laten doen bij www.schoonenberg.nl.
 2. Een algehele check-up
  Net zoals je soms je ogen laat controleren door een opticien of naar de dokter gaat voor een gezondheidscheck, kan je ook je oren laten controleren. Veel mensen kijken niet vaak naar hun oren omdat ze denken dat alles in orde is als ze 90% van de tijd kunnen horen. Jouw gehoor en de technologie van moderne audio-oplossingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Vanaf 50 jaar adviseren wij om de 2 jaar een gehoortest te doen om zeker te zijn van een goede pasvorm. Het kan zijn dat er daadwerkelijk iets is waar je je nog niet bewust van bent.
 3. Je werkt in een sector met veel geluid
  Of je nu in de bouw, in de evenementenbranche of in de keuken werkt, te veel decibel voor lange tijd of te veel decibel voor korte tijd kan je gehoor beschadigen. Als je wilt weten of je oren beschadigd zijn door het geluid waar je dagelijks mee werkt, kun je een gehoortest doen.
 4. Onzekerheid wegnemen
  Goed horen is van groot belang. Door gehoorverlies ben je minder betrokken bij sociale interacties. Op de lange termijn kan dit negatieve gevolgen hebben voor de geestelijke gezondheid. Een gehoortest laat zien welke tonen je goed hoort en welke niet. Het geeft een duidelijk beeld van hoe jouw gehoor is en of je versterking nodig hebt of niet. Een gehoortest kan niet alleen de oorzaak achterhalen, maar ook informatie geven over wat je aan jouw gehoorproblemen kunt doen. Zo bescherm je jezelf tegen verdere schade en behoud je je gezondheid.
 5. Je maakt een ander blij
  Het gehoor is belangrijk om te communiceren met de mensen om je heen. Met uw partner en uw (klein)kinderen, maar ook met uw vrienden en collega's wilt u moeiteloos kunnen praten. Door voor jouw gehoorproblemen te zorgen, neem je ook de zorgen van jouw dierbaren weg. Zij willen niet steeds zeggen dat er iets mis is met je gehoor. Je gehoor verslechtert geleidelijk, dus het kan zijn dat het in het begin onopgemerkt blijft. Mensen om je heen merken vaak dat je gehoor slechter wordt.