Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag
Aanvullende verzekering tandarts afsluiten

Tandartsverzekering afsluiten of niet?

Als mensen gaan kijken of ze een aanvullende verzekering nodig hebben, is de eerste verzekering die ze verwachten nodig te hebben de tandarts verzekering. De meesten gaan twee keer per jaar op controle en er kunnen altijd onverwachte kosten bijkomen, als u bijvoorbeeld een kroon nodig heeft of een tand moet laten trekken. Wanneer u regelmatig kampt met gebitsproblemen, kan een tandartsverzekering een goede investering zijn. Veel mensen bezoeken echter ieder jaar de tandarts, zonder dat er iets aan de hand is. In dat geval kunt u zich de premiekosten beter besparen.

Kies een tandartsverzekering die bij u past

Zoveel verzekeraars, zoveel verzekeringen. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Bij Zilveren Kruis zijn er bijvoorbeeld vier tandartsverzekeringen. Als u in de leeftijdscategorie van 18-29 valt, betaalt u minder premie. Daarnaast geldt dat hoe meer premie u afdraagt, hoe meer u per jaar vergoed krijgt. Bij het VGZ kunt u kiezen uit drie soorten. De verzekering met de laagste premie vergoedt geen orthodontiekosten, terwijl de andere twee dat wel doen. Overweegt u om op latere leeftijd voor een beugel te kiezen, dan is dit iets om rekening mee te houden.

Meer artikelen over Aanvullende zorgverzekering