Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag
Bril en lenzen verzekering

Soort bril verzekering

Veel Nederlanders zijn tegenwoordig afhankelijk van een bril of contactlenzen. De verwachting is dat dit aantal door de vergrijzing in ons land alleen maar zal toenemen. Het is dus niet verkeerd u een keer te verdiepen in de verzekeringen voor brillen en lenzen. Er zijn verschillende mogelijkheden, waarbij de verschillen zitten in het bedrag dat wordt vergoed en of u deze vergoeding één keer per jaar of één keer per twee of drie jaar ontvangt. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld ieder jaar een bedrag van bijvoorbeeld maximaal € 200,-. Anderen vergoeden een groter bedrag, maar u ontvangt dit maar een keer per twee of drie jaar. Voor lenzendragers is een jaarlijkse vergoeding wellicht voordeliger. U wisselt waarschijnlijk minder vaak van bril dan van lenzen.

Niet alles wordt gedekt

Als u een verzekering lenzen of bril afsluit, is het handig te weten welke kosten worden vergoed. Bij de aanschaf van een bril worden vaak het montuur en de glazen vergoed, maar een los montuur moet u bijvoorbeeld zelf betalen. Ook accessoires voor uw bril en lenzenvloeistof vallen meestal niet onder de bril verzekering.

Meer artikelen over Aanvullende zorgverzekering