Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag
Orthodontie zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekering orthodontie scheelt in de kosten

De kosten van een orthodontische behandeling liggen namelijk vaak tussen de € 2000 en € 3000 euro. Daarnaast duurt de behandeling meestal rond de twee à drie jaar. Als u of uw kind een beugel nodig heeft, is het daarom handig als u zich verdiept in de orthodontie verzekeringen. Heeft u zelf een aanvullende verzekering afgesloten, dan kan het zijn dat uw kind automatisch is meeverzekerd. Vaak moet u echter nog een aparte verzekering afsluiten, zodat uw kind ook verzekerd is. Let goed op de leeftijd, soms worden de kosten voor kinderen tot 18 jaar vergoed maar dit kan ook 22 jaar zijn. Daarnaast bestaat er een orthodontie verzekering voor volwassenen. Afhankelijk van uw leeftijd of de leeftijd van uw kind wordt er meer of minder vergoed. 

Verdiep u in de mogelijkheden van een verzekering orthodontie

Bekijk voor het afsluiten van een verzekering orthodontie alle mogelijkheden. Er zijn online verschillende websites waar u de verzekeringen kunt vergelijken. U ziet in een oogopslag wat er wordt vergoed.

Meer artikelen over Aanvullende zorgverzekering