Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag
Kraamzorg - Keuze voor basis of aanvullende zorgverzekering

Zorgverzekering kraamzorg in het basispakket?

Een aantal zaken worden vergoed door de basiszorgverzekering. Het gaat daarbij om een thuisbevalling en bevalling in het ziekenhuis op advies van de arts. De kraamverzorgster helpt de moeder en de baby met verzorging en controle en geeft hier informatie over. U kunt er echter voor kiezen om de zorg van de basisverzekering aan te vullen. Als u bijvoorbeeld een kindje heeft geadopteerd, heeft u met een aanvullende verzekering kraamzorg ook recht op een vergoeding van de hulp. Hetzelfde geldt voor een vergoeding voor onder andere de eigen bijdrage aan kraamzorg, een lactatiekundige en de kosten van de verloskamer, kraamzorg in het ziekenhuis zonder medische noodzaak, kraampakket en nazorg voor moeder en kind.

Kies de juiste zorgverzekering kraamzorg

Aanvullende verzekeringen zijn niet allemaal hetzelfde. Soms worden er zaken vergoed die u niet nodig heeft, of er ontbreekt zorg die u wel graag zou willen hebben. Vergelijk de verschillende verzekeraars en maak op basis daarvan een doordachte keuze, zodat u zich daar tijdens de kraamperiode geen zorgen meer over hoeft te maken.

Meer artikelen over Aanvullende zorgverzekering