Navigatie
Populair Zorgvergelijker 2025 Zorgverzekeringen Zorgverzekeraars Aanvullende zorgverzekeringen Blog Eigen risico Zorgtoeslag
Fysiotherapie en de zorgverzekering

Verzekering fysiotherapie onderdeel van het basispakket?

Het is niet altijd nodig om uzelf aanvullend te verzekeren, wanneer u een beroep wilt doen op fysiotherapie. In het basispakket van uw zorgverzekering zit fysiotherapie gedeeltelijk opgenomen. Zo krijgen jongeren tot 18 jaar de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Als het gewenste resultaat niet bereikt word, worden er nog maximaal 9 aanvullende behandelingen vergoed.
Boven de 18 jaar krijgt u alle behandelingen vergoed vanaf de 20ste behandelingen. De eerste 20 zijn dus voor eigen rekening! Dit wordt geteld per aandoening, niet per kalenderjaar!
Bij urine-incontinentie krijgt u de eerste 9 behandelingen bekken fysiotherapie vergoed. Houd goed de veranderingen voor de basisverzekering 2016 in de gaten.

Chronische lijst fysiotherapie zorgverzekering

De chronische lijst is een lijst met aandoeningen die anders verwerkt worden door uw basisverzekering. Heb je een aandoening die genoteerd staat op de chronische lijst en ben je jonger dan 18 jaar? Dan krijg je de behandeling volledig vergoed. Bent u ouder dan 18, dan zijn enkel de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening. Om u volledig te informeren hebben we een schema voor u ingericht. Wordt uw behandeling niet, of niet volledig vergoed? Overweeg dan een aanvullende verzekering af te sluiten.

Meer artikelen over Aanvullende zorgverzekering