Navigatie

Particulier & zakelijk

De website van Interpolis valt onder te verdelen in twee afdelingen, namelijk; particulier en zakelijk. Logischerwijs heeft de zakelijke kant van de website betrekking op verzekeringen die in het teken staan van het bedrijfstechnische aspect. Je vindt er alle verzekeringen op het zakelijke gebied en alle mogelijke risico's die zich voordoen.

De particulieren afdeling van de website heeft betrekking op verzekeringen die voor iedereen bruikbaar zijn. Je vind er alles op het gebied van verzekeringen, preventie maatregelen, het melden van schade en het regelen van jouw zorg. Beide pagina's zijn bovendien uitgerust met een aparte contactpagina die speciaal afgestemd is voor vraagstukken die passen bij de desbetreffende site.

Zorg & gezin

Onder de categorie zorg & gezin valt alles wat je behoort te weten op het gebied van zorg. We lichtten de zorgverzekering en aanvullende zorgverzekering hierin nader toe.

Zorgverzekering:
De zorgverzekering van Interpolis valt onder te verdelen in twee basisverzekeringen die beide weer beschikken over een aanvullende verzekering. De twee basisverzekeringen zijn:

 • Zorgcompact basisverzekering:
  De zorgcompact basisverzekering verzekert je van een vrije keuze voor je ziekenhuis, het online regelen van jouw zorg om zodoende je premie zo laag mogelijk te houden en het aanbieden van een korting bij een hoger eigen risico.
 • Zorgactief basisverzekering:
  Wanneer we kijken naar de iets duurdere zorgactief basisverzekering valt op dat je net als bij de zorgcompact basisverzekering verzekert bent van vrije ziekenhuis keuze. Daarnaast wordt de verzekering hoog beoordeeld en hoef je een laag vast maandbedrag te betalen wanneer je gebruik maakt van het hoogste vrijwillige eigen risico.

Bij beide verzekeringen wordt rekening gehouden met het verplichte eigen risico. De premies zijn beide eenvoudig te berekenen via de Rabobank website.

Aanvullende zorgverzekering:
De aanvullende zorgverzekering is er speciaal voor kosten die buiten de basisverzekering vallen. De aanvullende zorgverzekering garandeert je van voldoende fysiotherapie behandelingen en second opinions van de beste specialisten ter wereld. Een aanvullende verzekering afsluiten is met name handig wanneer je extra kosten maakt die je niet kunt betalen.

Preventie

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk schade proberen te vermijden. De preventie pagina helpt je hier verder mee op het gebied van veiligheid rondom uw huis, vakantie of onderweg.

Thuis:
Een plek waar je je ten alle tijden veilig dient te voelen is thuis. Middels inboedel- en woonhuisverzekeringen ben je verzekert van iedere vorm van schade die toe te brengen is. Dankzij de inboedelverzekering ben je verzekert voor iedere vorm van schade die zich in het huishouden voordoet. De woonhuisverzekering heeft betrekking op het huis zelf. Bij mogelijke brand of inbraakschade ben je verzekert van de juiste afhandeling.

Vakantie:
Tijdens een vakantie wil je even helemaal tot rust komen en genieten van een onbezorgde tijd. Een reisverzekering  helpt je hierbij en zorgt ervoor dat je niet voor onverwachtse risico's komt te staan. Middels een doorlopende- of  kortlopende reisverzekering ben jij voldoende verzekert voor ongevallen in het buitenland of mogelijke diefstal.

Onderweg:
Met miljoenen voertuigen die zich dag in dag uit door Nederland verspreiden is een ongeluk in het verkeer zo gebeurt. Met autoverzekeringen ben je verzekert voor voertuigschade en voor schade als gevolg van diefstal. De autoverzekering is verder onder te verdelen in WA, WA + beperkt Casco en WA + volledig Casco

Schade melden

In het geval van schade kun je dit via meerdere manieren melden aan Interpolis. Zo kun je schade die je oploopt of veroorzaakt telefonisch of online melden. Ook is er een apart nummer waarop je zakelijke gerelateerde schade kunt vermelden.

Vervolgens wordt de ernst van de schade bepaalt en kun je online inzien op welke wijze je de schade kunt oplossen of welke stappen of procedures er worden gehanteerd.

Zorg declareren

Interpolis biedt de mogelijkheid om zorgkosten op drie verschillende manieren te declareren. Zo heb je de keuze om declaraties door te voeren per post, de declaratie App of online via mijn zorggebruik. De drie manieren worden hieronder nader toegelicht

 • Post:
  Je kunt een zorgactief polis rekening per post versturen. Zorg wel dat je zelf altijd een kopie van de desbetreffende nota maakt voor de zekerheid.
 • Interpolis Declaratie App:
  Download de App in de App store of Google Play store en declareer je zorgkosten eenvoudig online. Je hoeft alleen een foto toe te voegen van j declaratie en deze wordt vervolgens binnen drie dagen behandeld.
 • Mijn zorggebruik:
  Via een DigiD kun je eenvoudig inloggen in mijn zorggebruik. Via mijn zorggebruik kun je je eigen nota's uploaden en online doorsturen naar Interpolis. De extra sms controle die aan DigiD verbonden zit biedt extra veiligheid omtrent uw persoonlijke gegevens.

Klantenservice

De service afdeling van Interpolis valt onder te verdelen in 6 categorieën. Ook de contactgegevens van Interpolis zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende contactgegevens m.b.t. Zorg, pension en rechtsbijstand. Via de klantenservice kun je jouw schade eenvoudig melden via telefoon of e-mail. Ook is er een alarmcentrale van Interpolis die je hulp garandeert bij pech onderweg of tijdens je vakantie.

Veelgestelde vragen  

Enkele veelgestelde vragen die we tegenkomen op Interpolis zijn:

Wanneer schade expert nodig?
Doorgaans wordt er bij grote schades pas gebruik gemaakt van een schade expert. Deze komt bij je langs of neemt contact met je op om vervolgens de exacte schade te bepalen.

Hoe snel schade melden bij Interpolis?
Zodra je een schade- of zorgverzekering afsluit bij Interpolis wordt je schade doorgaans binnen 1 werkdag vermeldt. Er wordt ook aangeraden om schade zo snel mogelijk te melden per telefoon of internet.

Zorgkosten buitenland waar declareren?
Om zorg in het buitenland te kunnen declareren dient gebruik gemaakt te worden van het hiervoor bestemde formulier. Buitenlanddeclaraties hebben doorgaans een langere verwerkingstijd.

Hoe sluit je een zorgverzekering af?
De zorgverzekering van Interpolis kun je eenvoudig afsluiten via de Rabobank en behoedt je voor onvoorspelbare risico's en geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor je eigen ziekenhuis en arts.

 

Geef uw mening!

Wat vindt u van deze zorgverzekeraar? Laat het hieronder weten.

Welk cijfer geeft u deze zorgverzekeraar?
0 10 5
Vul hieronder eventuele voor- en nadelen in: