Navigatie

Basisverzekering

De basisverzekering bij Besured heeft enkel het wettelijk verplichte eigen risico en biedt verzekerden niet de mogelijkheid om deze te verhogen. Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen, waardoor de maandelijkse premie omlaag gaat. Dit is bij Besured dus niet mogelijk. De prijs die een basisverzekering kost wordt ook wettelijk bepaald, waardoor deze nooit lager kan zijn dan de premie die door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt bepaald.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering zorgt ervoor dat zorgkosten vergoed worden die normaal gesproken bij de basisverzekering niet vergoed worden. Hier zitten uiteraard ook extra kosten aan verbonden. De hoogte van de kosten en vergoedingen is geheel afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij u een verzekering heeft afgesloten. Besured heeft drie verschillende soorten aanvullende verzekeringen, namelijk:

  1. Ready-2-Go
  2. Love-2-Move
  3. All-in-1

Onderstaand worden de details van deze drie aanvullende verzekeringen voor u beschreven, zodat er een duidelijk beeld ontstaat hoe deze zijn opgebouwd en of deze wellicht interessant zijn voor uw huidige situatie.

Ready-2-Go

Deze aanvullende verzekering is perfect voor iemand die regelmatig op reis is, aangezien het enkel een buitenlanddekking betreft. Zo wordt spoedeisende hulp over de hele wereld vergoed en ook repatriëring met een ambulance of vliegtuig valt binnen dit pakket.

Love-2-Move

Dit pakket right zich op de sportieveling en biedt een aantal vergoedingen gericht op een actieve levensstijl. Zo worden eventuele inschrijfkosten voor een fitnessabonnement vergoed tot een maximaal bedrag van €25. Daarnaast worden 8 behandelingen fysio- of cesartherapie vergoed en wordt een sportmedische keuring ook vergoed. Hier zit wel een maximaal bedrag aan vast van €115 per 2 kalenderjaren. Verder wordt anticonceptie in zijn geheel vergoed en kunnen verzekerden €20 aan kosten voor condooms declareren.

All-In-1

Dit is het meest uitgebreide aanvullende pakket van Besured, waarbij veel kosten voor 100% vergoed worden.  Alternatieve geneeswijzen worden voor 80% vergoed tot een maximum van €200,-, anticonceptie wordt voor 100% vergoed en brillen en lenzen worden ook voor 100% vergoed, met een maximum van €115,-. Condooms worden tot een maximum van €20,- vergoed en fysiotherapie wordt voor 10 behandelingen per jaar meegenomen in de verzekering. Daarnaast zijn er nog vergoedingen zoals spoedeisende hulp in het buitenland, stottertherapie, vaccinaties voor het buitenland, een soa preventieconsult en voetbehandelingen zoals podotherapie. Verder krijgen mensen met dit pakket nog vergoedingen voor pruiken, een sportmedische keuring, leefstijlkeuring en een eenmalige vergoeding van €25 voor eventuele inschrijfkosten voor een fitnessabonnement.

Tandarts

Zorgverzekeraar Besured heeft één tandartsverzekering, genaamd Smile. Deze tandartsverzekering vergoed alle tandartskosten en behandelingen van de mondhygiënist, endodontoloog en parodontoloog. De maximale vergoeding bedraagt €350 per jaar en verzekerden kunnen bij elke officiële zorgaanbieder in Nederland terecht. Zo houdt Besured het toegankelijk voor iedereen en wordt het ook niet onduidelijk wat nu wel of niet vergoed wordt.

Premie

De premie die verzekerden betalen bij Besured is opgebouwd uit een aantal zaken. Zo wordt er elk jaar een rekenpremie bepaald door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit vormt de basis voor het bedrag dat maandelijks betaald wordt aan een zorgverzekeraar. Hier komen vervolgens nog kosten bij, aangezien een verzekeraar ook kosten maakt en winst wilt maken. Besured staat er om bekend dat ze een zeer lage basispremie hanteren, maar ook dat de aanvullende verzekeringen niet heel duur zijn. Hierdoor is de premie voor mensen die lid zijn vaak aan de lage kant,, wat voor veel mensen erg belangrijk is.

Declareren

Declareren bij Besured kan op twee manieren. De snelste en waarschijnlijk ook meest gebruikte manier is via de website van de zorgverzekeraar. Er is een tool waarmee klanten hun nota kunnen indienen, zodat deze direct bij Besured terecht komt. Dit kan zowel een scan van het document zijn als een foto. Daarnaast is het natuurlijk nog makkelijker als u de nota sowieso al via de e-mail kunt ontvangen van uw zorgverlener. Daarnaast kunt u ook een of meerdere nota's via de post versturen. Hiervoor dient er nog een apart declaratieformulier meegestuurd te worden.

Het is uiteraard ook mogelijk dat u zorgkosten maakt in het buitenland. In dat geval is het enkel mogelijk om deze kosten te declareren via de post. Het is toegestaan om de nota's in te dienen als de taal in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans of Frans is. Hierdoor worden ook weer kosten bespaart op het laten vertalen van een nota, wat bij een andere zorgverzekeraar wellicht wel zou moeten gebeuren.

Een declaratie wordt vrijwel altijd binnen 5 werkdagen na ontvangst afgehandeld. Op deze manier hoeven klanten niet onnodig lang te wachten op de vergoeding van Besured. Daarnaast is het ook nog mogelijk dat een zorgverlener een nota direct indient bij de zorgverzekeraar. Vraag aan uw zorgverlener of dit het geval is, dan hoeft u zelf dus niets in te dienen.

Opzeggen

Een zorgverzekering is altijd een jaar geldig en wordt automatisch verlengd als deze niet wordt opgezegd. Het opzeggen kan via Besured zelf, waarna u wettelijk verplicht bent om een nieuwe zorgverzekeraar te zoeken voor het nieuwe jaar. Ook kunt u zelf al een nieuwe verzekering afsluiting en deze zal vrijwel altijd uw huidige verzekering voor u opzeggen. Het overstappen van de ene naar de andere zorgverzekeraar is dus erg makkelijk en dit is ook bij Besured het geval.

Klantenservice

Besured heeft zes verschillende telefoonnummers ter beschikking voor haar klanten, elk voor een ander specifiek doel. Zo is er een nummer voor informatie over kraamzorg, schades, overstappen, een alarmcentrale voor zorg, een alarmcentrale voor schade en een algemeen nummer. Daarnaast kan er contact worden opgenomen met de zorgverzekeraar via een contactformulier op de website. Hier kan gekozen worden of je een reactie wilt ontvangen via de telefoon, of via e-mail. Dit maakt het ontvangen van een reactie erg gemakkelijk. Ook is de zorgverzekeraar actief op social media, waardoor mensen ook hun vragen kunnen stellen via Twitter of Facebook.

F.A.Q

Waar valt Besured onder?
Besured valt in principe niet onder een andere zorgverzekeraar, maar heeft een samenwerking met VGZ, welke natuurlijk een enorme speler is in de Nederlandse zorgwereld.

Naar welke ziekenhuizen kan ik gaan met Besured?
Alle verzekeringen van Besured bieden volledige vrijheid aan voor de verzekerden. U kunt dus zelf kiezen voor een ziekenhuis, apotheek, huisarts etc.

Wanneer schrijft Besured de premie af?
De premie wordt altijd voorafgaand aan de nieuwe maand afgeschreven. Bij Besured is dit altijd ronde de 23e van de maand. Wanneer er een nieuw jaar van start gaat is er sprake van een uitzondering. De premie voor januari wordt namelijk in het begin van diezelfde maand al afgeschreven. Let hier dus op wanneer u een verzekering bij Besured afsluit.

Is Besured alleen voor studenten?
De zorgverzekeraar positioneert zich als verzekering voor studenten, echter mag er volgens de Nederlandse wet niemand worden uitgesloten door zorgverzekeraars. U hoeft dus zeker geen student te zijn om een verzekering bij Besured af te sliuten.

Hoe werkt declareren bij Besured?
U kunt uw nota's declareren via de website of door deze via de post te versturen naar het kantoor van de zorgverzekeraar.

Geef uw mening!

Wat vindt u van deze zorgverzekeraar? Laat het hieronder weten.

Welk cijfer geeft u deze zorgverzekeraar?
0 10 5
Vul hieronder eventuele voor- en nadelen in: